Konkursi/fondovi

naslov4

Pregledajte najaktuelnije konkurse i fondove.

Banat
RCR Banat
Besplatni plastenici za mlade u Kumanu

 NOVI BEČEJ -

Zahvaljujući projektu "Poljoprivredni inkubator za mlade na selu" u naredne dve godine troje mladih poljoprivrednika uzgajaće poljoprivredne kulture u plastenicima na periferiji Kumana. Crvenu vrpcu presekli su Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej i Kristijan Lukić, koordinator projekta i zakonski zastupnih udruženja Omladinski klub Novi Bečej.

Tom prilikom, koordinator projekta je istakao da je zadovoljan rezultatima, da je udruženje kojim rukovodi pre svega udruženje koje se brine o statusu mladih u lokalnoj zajednici i da će Omladinski klub i u narednom periodu razvijati projekte usmerene ka unapređenju položaja mladih, posebno programe koji uključuju međusektorski pristup rešavanju problema, kao što je problem koji se tiče zapošljavanja mladih.
"Veoma sam zadovoljan što smo realizaciju projekta uspešno sproveli kraju. Zahvalio bih se lokalnoj samoupravi koja je prepoznala projektnu ideju i partnerstvom podržala naš projekat. Danas su potpisani ugovori sa tri mlade osobe koje će koristiti poljoprivredne inkubatore i samim tim stečeno znanje i praktično primeniti.

Nadamo se da će iskustvo koje budu dobili u periodu od dve godine, koliko traje mentoring, značajno uticati na to da se odvaže i izrade svoje plastenike kako bi nastavili da se bave proizvodnjom povrća.

Pored kompletne infrastrukture, obezbeđen je i sadni material za korisnike inkubatora. Paradajz je već zasađen u plastenike i sad preostaje da pratimo rad mladih".

Opština Novi Bečej je u projektu učestvovala sa milion dinara što je utrošeno na infrastrukturno opremanje parcele koja je dodeljena u ove svrhe.

Od navedenih sredstava uredila se lokacija – pripremilo se zemljište za postavku plastenika, uvedena je voda do svakog plastenika, izgrađeni su toaleti i postavljena je ograda. Plastenike je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta i oni su sada, nakon realizovanog projekta prešli u vlasništvo Opštine Novi Bečej koja će se dalje starati o plastenicima, ali i mladima koji u njima rade.

Izvor: RTV

30.06.2017