Dvadeset godina poslovanja RCR Banat- podrška teritorijalnom razvoju, više od 170 odobrenih projekata vrednih preko 20 miliona evra

Svečanom sednicom skupštine, održanom 28. septembra .2022., u Hotelu Vojvodina u Zrenjaninu, Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj -Banat obeležio je jubilej – dvadeset godina od osnivanja. U početku kao Regionalni centar za razvoj malih i srednjih preduzeća, RCR Banat ubrzo je postao prepoznatljiv partner i saradnik osnivača i drugih institucija, na realizaciji različitih projekata finansiranih iz domaćih i međunarodnih izvora.

Ovom svečanom prilikom, organizovana je i izložba “Top 10 projekata” u čijoj realizaciji je učestvovavo RCR Banat.

Podelite stranicu sa Vašim poznanicima

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

RAZVOJ PRIVREDE

Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj – Banat pruža brojne usluge koje za cilj imaju unapređenje privrede u Banatu. Ove usluge se kreću od sprovođenja nacionalnih i pokrajinskih razvojnih programa do implementacije projekata koji su finansirani od stranih donatora, najčešće Evropske Unije. Centar u svom odeljenju za razvoj privrede istovremeno razvija i sprovodi i sopstvene usluge, u skladu sa svojom poslovnom politikom i identifikovanim tržišnim kretanjima. Usluge u ponudi Centra su fokusirane, ali ne i ograničene na sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Zahvaljujući rezultatima, specifičnoj ponudi usluga i ulozi u razvojnim programima, može se reći da Centar ima pozitivnu reputaciju među korisnicima, osnivačima i regionalnim partnerima i ključnim institucijama koje se bave razvojem AP Vojvodine i Republike Srbije.

Zahvaljujući saradnji sa evropskim programima i uspešnoj implementaciji projekata, Centru je odato i priznanje za dostignuće (eng.”Seal of Achievement”) od strane Evropske Agencije za Rekonstrukciju (EAR).

Centar je posvećen daljem unapređenju kvaliteta života u Banatu, i u toj svojoj misiji, ulaže veliki napor u korišćenju organizacione i finansijske podrške evropskih fondova.

RCR Banat ima za cilj promociju ekonomskih promena afirmišući ulogu sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionalnom ekonomskom razvoju. Neke od aktivnosti kojima se želi dostići ovaj cilj su: