U savremenim uslovima, efikasan i uspešan razvoj lokalnih zajednica je teško zamisliti bez strateškog planiranja koje treba da dovede do poboljšanja socio-ekonomskog okvira zajednice, ali i da služi kao sredstvo za prevazilaženje prepreka razvoju i za podsticanje ulaganja.

Projekat predviđa izradu strateškog plana razvoja opštine Nova Crnja participativnom metodom uz aktivno uključivanje lokalnih predstavnika javnog, poslovnog i nevladinog sektora.

 

Cilj projekta:

Doprinos procesima pridruživanja EU putem podizanja kapaciteta jedinica lokalnih samopuprava za strateško planiranje putem efikasnijeg korišćenja postojećih resursa i planom aktivnosti za njihovu upotrebu koji će doprineti boljim uslovima za razvoj građana i građanki opštine Nova Crnja.

 

PERIOD IMPLEMENTACIJE:

Oktobar 2014 – Jun 2015. godine

 

Vrednost projekta:

1.582.000,00 RSD

 

IZVOR FINANSIRANJA:

Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Podelite stranicu sa Vašim poznanicima

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

AKTIVNOSTI

INSTAGRAM
 • 2nd Adrion annual event - Building Bridges of Cooperation in the Adriatic and Ionian Region
 • "EcoInn Danube" project final event - Sofia, Bulgaria - "Danube: Innovation in flow"
 • Transnational dissemination event of the SMILE project - Tirana, Albania
 • U četvrtak, 29-og novembra 2018. god. u Srpskom Itebeju, Regionalni centar za društveno-ekonosmki razvoj – Banat organizovao je javni događaj povodom predstavljanja projekta SMILE. Događaj je bio prilika da predstavnici interesnih strana razmene mišljenja i diskutuju o značaju koncepta održive mobilnosti, podršci transportnoj modalnoj smeni smanjujući korišćenje prevoznih sredstava na fosilna goriva i smanjenju visokog pritiska na prekogranične puteve. #rcr-smileproject
 • Opštinski konzorcijum Ragusa bio je domaćin trećeg transnacionalnog sastanka projektnog tima projekta SMILE, koji se održao u periodu 15–17.10.2018. godine, u Ragusi – Italija. Sastanak je bio posvećen monitornigu generalnog progresa projekta, sa posebnim akcentom na dizajn scenarija mobilnosti i elaboraciju transnacionalnog akcionog plana, kao i uspostavljanje transnacionalne radne grupe i izradu održivog plana mobilnosti u urbanim područjima regiona Adrion.
#rcr-projectsmile
 • U periodu od 22–23.05.2018. godine, u Riminiju – Italija, održan je drugi transnacionalni sastanak projektnog tima projekta SMILE. Pored praćenja progresa projekta i predstavljanja Plana upravljanja kvalitetom, sastanak je dominantno bio posvećen aktivnostima na radnom paketu 1 – dizajn scenarija mobilnosti i elaboracija transnacionalnog akcionog plana, odnosno definisanju upitnika za analizu tokova saobraćaja u partnerskim regionima.
#rcr-smileproject
 • Vodeći partner na projektu SMILE - Regionalni razvojni centar Koper, bio je domaćin prvog transnacionalnog sastanka projektnog tima održanog u periodu 27–28.02.2018. godine, u Koperu – Slovenija. Sastanak je bio prilika da se partneri međusobno upoznaju, usaglase pravila upravila upravljanja projektom, prezentuju pojedinačne radne pakete i definišu dinamiku realizacije aktivnosti na projektu. #rcr-smileproject
 • Projekat SDC 2, 2. konferencija
 • Projekat SDC 2, 2. konferencija
 • Projekat SDC 2, 1. konferencija

Želite da dobijate novosti?

Unesite Vaše podatke kako biste se prijavili na mailing listu

ADRESA

Čarnojevićeva 1, 23000 Zrenjanin, Srbija

TELEFON

+381 (0) 23 510 567

RADNO VREME

Naše radno vreme je:
Od ponedeljka do petka, od 8 do 16 časova.

Zatvori

RAZVOJ PRIVREDE

Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj – Banat pruža brojne usluge koje za cilj imaju unapređenje privrede u Banatu. Ove usluge se kreću od sprovođenja nacionalnih i pokrajinskih razvojnih programa do implementacije projekata koji su finansirani od stranih donatora, najčešće Evropske Unije. Centar u svom odeljenju za razvoj privrede istovremeno razvija i sprovodi i sopstvene usluge, u skladu sa svojom poslovnom politikom i identifikovanim tržišnim kretanjima. Usluge u ponudi Centra su fokusirane, ali ne i ograničene na sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Zahvaljujući rezultatima, specifičnoj ponudi usluga i ulozi u razvojnim programima, može se reći da Centar ima pozitivnu reputaciju među korisnicima, osnivačima i regionalnim partnerima i ključnim institucijama koje se bave razvojem AP Vojvodine i Republike Srbije.

Zahvaljujući saradnji sa evropskim programima i uspešnoj implementaciji projekata, Centru je odato i priznanje za dostignuće (eng.”Seal of Achievement”) od strane Evropske Agencije za Rekonstrukciju (EAR).

Centar je posvećen daljem unapređenju kvaliteta života u Banatu, i u toj svojoj misiji, ulaže veliki napor u korišćenju organizacione i finansijske podrške evropskih fondova.

RCR Banat ima za cilj promociju ekonomskih promena afirmišući ulogu sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionalnom ekonomskom razvoju. Neke od aktivnosti kojima se želi dostići ovaj cilj su: