Obuka „Informacione tehnologije i poslovanje“

U cilju razvoja i jačanja konkurentnosti domaće privrede, Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj – Banat u saradnji sa Opštim udruženjem preduzetnika
Zrenjanin, u okviru realizacije standardizovanog seta usluga, organizovao je obuku na temu Informacione tehnologije i poslovanje, namenjenu postojećim privrednim
subjektima. Obuka je održana 12. decembra 2017. godine u prostorijama Opšteg udruženja preduzetnika u Zrenjaninu.

Preduzetnicima su predstavljena rešenja iz oblasti informacionih tehnologija koja mogu primeniti u svom poslovanju. Na obuci su obrađene sledeće teme:  definicija i prednosti upotrebe  IT u poslovanju , uvođenje IT rešenja u poslovanje, pregled ICT sistema za MSP ( ERP, CRM, kontakt centri, DMS, mobilne aplikacije ), Web sajtovi i portali, Web sajtovi, analitika i oglašavanje na pretraživačima, Cloud koncept, socijalne mreže, marketing i oglašavanje,  E-banking, Sistemi za upravljanje sadržajem ( CMS ).

Podelite stranicu sa Vašim poznanicima

RAZVOJ PRIVREDE

Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj – Banat pruža brojne usluge koje za cilj imaju unapređenje privrede u Banatu. Ove usluge se kreću od sprovođenja nacionalnih i pokrajinskih razvojnih programa do implementacije projekata koji su finansirani od stranih donatora, najčešće Evropske Unije. Centar u svom odeljenju za razvoj privrede istovremeno razvija i sprovodi i sopstvene usluge, u skladu sa svojom poslovnom politikom i identifikovanim tržišnim kretanjima. Usluge u ponudi Centra su fokusirane, ali ne i ograničene na sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Zahvaljujući rezultatima, specifičnoj ponudi usluga i ulozi u razvojnim programima, može se reći da Centar ima pozitivnu reputaciju među korisnicima, osnivačima i regionalnim partnerima i ključnim institucijama koje se bave razvojem AP Vojvodine i Republike Srbije.

Zahvaljujući saradnji sa evropskim programima i uspešnoj implementaciji projekata, Centru je odato i priznanje za dostignuće (eng.”Seal of Achievement”) od strane Evropske Agencije za Rekonstrukciju (EAR).

Centar je posvećen daljem unapređenju kvaliteta života u Banatu, i u toj svojoj misiji, ulaže veliki napor u korišćenju organizacione i finansijske podrške evropskih fondova.

RCR Banat ima za cilj promociju ekonomskih promena afirmišući ulogu sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionalnom ekonomskom razvoju. Neke od aktivnosti kojima se želi dostići ovaj cilj su: