Dana 29. novembra 2018. godine na prostoru Turističkog kompleksa „Mrkšićevi salaši“ u Srpskom Itebeju, održan je drugi, od ukupno tri projektom planirana seminara pod nazivom „Energija iz obnovljivih izvora i kako je koristiti u poljoprivredi“. Seminar je sastavni deo aktivnosti projekta „Pametne urbane usluge putem uniformnih standarda kvaliteta javne infrastrukture za veću efikasnost - BanatSmart“ finansiran iz Programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija (Interreg - IPA CBC Romania Serbia Programme).

Tema seminara bila je posvećena proizvodnji energije iz obnovljivih izvora i mogućnostima njene primene u poljoprivredi, a učesnici seminara, njih ukupno 30, bili su individualni poljoprivredni proizvođači, predstavnici zemljoradničkih zadruga, udruženja poljoprivrednika iz Srednjeg i Južnog Banata.

Projekat realizuje Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj – Banat, u partnerstvu sa Opštinom Plandiste, Opštinom Rekaš iz Rumunije i Agencijom za upravljanje energijom Temišvarskog okruga, sa osnovnim ciljem poboljšanja energetske efikasnosti i očuvanja životne sredine.

Događaju su osim prethodno spomenutih učesnika prisustvovali i predstavnici partnera na projektu i RCR Banat, kao i predstavnici medija.

 

Podelite stranicu sa Vašim poznanicima

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Želite da dobijate novosti?

Unesite Vaše podatke kako biste se prijavili na mailing listu

ADRESA

Čarnojevićeva 1, 23000 Zrenjanin, Srbija

TELEFON

+381 (0) 23 510 567

RADNO VREME

Naše radno vreme je:
Od ponedeljka do petka, od 8 do 16 časova.

Zatvori

RAZVOJ PRIVREDE

Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj – Banat pruža brojne usluge koje za cilj imaju unapređenje privrede u Banatu. Ove usluge se kreću od sprovođenja nacionalnih i pokrajinskih razvojnih programa do implementacije projekata koji su finansirani od stranih donatora, najčešće Evropske Unije. Centar u svom odeljenju za razvoj privrede istovremeno razvija i sprovodi i sopstvene usluge, u skladu sa svojom poslovnom politikom i identifikovanim tržišnim kretanjima. Usluge u ponudi Centra su fokusirane, ali ne i ograničene na sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Zahvaljujući rezultatima, specifičnoj ponudi usluga i ulozi u razvojnim programima, može se reći da Centar ima pozitivnu reputaciju među korisnicima, osnivačima i regionalnim partnerima i ključnim institucijama koje se bave razvojem AP Vojvodine i Republike Srbije.

Zahvaljujući saradnji sa evropskim programima i uspešnoj implementaciji projekata, Centru je odato i priznanje za dostignuće (eng.”Seal of Achievement”) od strane Evropske Agencije za Rekonstrukciju (EAR).

Centar je posvećen daljem unapređenju kvaliteta života u Banatu, i u toj svojoj misiji, ulaže veliki napor u korišćenju organizacione i finansijske podrške evropskih fondova.

RCR Banat ima za cilj promociju ekonomskih promena afirmišući ulogu sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionalnom ekonomskom razvoju. Neke od aktivnosti kojima se želi dostići ovaj cilj su: