U cilju podizanja kompetencija svojih članova u Srbiji, Akreditovana organizacija - Klaster za međunarodnu saradnju TERIS iz Slovenije je u saradnji sa Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj – Banat, tokom 24. i 25. aprila u Zrenjaninu organizovao Obuku za evropsku teritorijalnu saradnju. Obuka se sastoji iz dva modula, prvog - teoretskog, koji je održan u Zrenjaninu i drugog - praktičnog, koji će biti održan 4.-5. juna u Zaječaru, i namenjena je projektnim menadžerima za razvojne programe teritorijalne/regionalne saradnje. Učesnici će nakon edukacija polagati završni ispit i imati priliku da steknu EOK sertifikat (Evropski okvir kvalifikacija) pod nazivom „Menadžer projekta – programa razvojne teritorijalne/regionalne saradnje“, validan u Evropskoj uniji. Osnovni cilj ove obuke je sticanje praktičnih znanja zasnovanih na prenosu iskustva u upravljanju projektima i pisanju projektnih aplikacija, gde polaznici imaju priliku da dobiju mnoštvo ideja i konkretnih projekta koji će im omogućiti da se prijave na odgovarajuće pozive.

Klaster za teritorijalnu saradnju TERIS je neprofitna nevladina organizacija, koja umrežava i okuplja međunarodne stručnjake sa dugogodišnjim iskustvom i znanjem iz više od sto različitih profila. Funkcioniše kao mreža znanja i kompetencija na principu partnerskih odnosih koja kombinuje znanja i iskustva članova, a svoja partnerstva gradi kroz usluge povezivanja organizacija iz sva 4 sektora - javnog, privatnog, obrazovnog i nevladnog sektora. Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj – Banat je član TERIS-a od njegovog osnivanja, od 2017. godine i ova obuka je samo jedna u nizu zajedničkih akcija.

Podelite stranicu sa Vašim poznanicima

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Želite da dobijate novosti?

Unesite Vaše podatke kako biste se prijavili na mailing listu

ADRESA

Čarnojevićeva 1, 23000 Zrenjanin, Srbija

TELEFON

+381 (0) 23 510 567

RADNO VREME

Naše radno vreme je:
Od ponedeljka do petka, od 8 do 16 časova.

Zatvori

RAZVOJ PRIVREDE

Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj – Banat pruža brojne usluge koje za cilj imaju unapređenje privrede u Banatu. Ove usluge se kreću od sprovođenja nacionalnih i pokrajinskih razvojnih programa do implementacije projekata koji su finansirani od stranih donatora, najčešće Evropske Unije. Centar u svom odeljenju za razvoj privrede istovremeno razvija i sprovodi i sopstvene usluge, u skladu sa svojom poslovnom politikom i identifikovanim tržišnim kretanjima. Usluge u ponudi Centra su fokusirane, ali ne i ograničene na sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Zahvaljujući rezultatima, specifičnoj ponudi usluga i ulozi u razvojnim programima, može se reći da Centar ima pozitivnu reputaciju među korisnicima, osnivačima i regionalnim partnerima i ključnim institucijama koje se bave razvojem AP Vojvodine i Republike Srbije.

Zahvaljujući saradnji sa evropskim programima i uspešnoj implementaciji projekata, Centru je odato i priznanje za dostignuće (eng.”Seal of Achievement”) od strane Evropske Agencije za Rekonstrukciju (EAR).

Centar je posvećen daljem unapređenju kvaliteta života u Banatu, i u toj svojoj misiji, ulaže veliki napor u korišćenju organizacione i finansijske podrške evropskih fondova.

RCR Banat ima za cilj promociju ekonomskih promena afirmišući ulogu sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionalnom ekonomskom razvoju. Neke od aktivnosti kojima se želi dostići ovaj cilj su: