Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu je u petak, 10. maja 2019. godine, organizovao potpisivanje ugovora sa jedinicama lokalnih samouprava iz AP Vojvodine kojima su odobrena sredstva po osnovu Konkursa za sufinansiranje projekata jedinica lokalnih samouprava strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja.

RCR Banat je kao projektni partner učestvovao u pripremi projekata sa svoja dva osnivača (Opštinom Nova Crnja i Opštinom Sečanj) i oba projekta su odobrena za finansiranje. Opštini Nova Crnja su odobrena sredstva za realizaciju projekta „Energetska efikasnost od strateškog značaja za razvoj lokalne zajednice“, u okviru koga će biti izrađen Projekat arhitekture sa elaboratom energetske efikasnosti za školu i zabavište „4.oktobar“ u Vojvodi Stepi, ali i izrađene brošure i održani javni časovi  o energetskoj efikasnosti. Opština Sečanj će realizovati projekat „Sistematičan razvoj kroz unapređenje turističke ponude u opštini Sečanj“, u okviru koga će izraditi projektno-tehničku dokumentacija za izgradnju i opremanje kampa na Tamišu u Sečnju, Analizu turističkih potencijala i trenutne turističke ponude na području opštine Sečanj, organizovati studijsku posetu vršačkoj regiji i niz radionica sa predstavnicima institucija i organizacija čije delovanje je usko povezano sa razvojem turizma u opštini.

Podelite stranicu sa Vašim poznanicima

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Želite da dobijate novosti?

Unesite Vaše podatke kako biste se prijavili na mailing listu

ADRESA

Čarnojevićeva 1, 23000 Zrenjanin, Srbija

TELEFON

+381 (0) 23 510 567

RADNO VREME

Naše radno vreme je:
Od ponedeljka do petka, od 8 do 16 časova.

Zatvori

RAZVOJ PRIVREDE

Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj – Banat pruža brojne usluge koje za cilj imaju unapređenje privrede u Banatu. Ove usluge se kreću od sprovođenja nacionalnih i pokrajinskih razvojnih programa do implementacije projekata koji su finansirani od stranih donatora, najčešće Evropske Unije. Centar u svom odeljenju za razvoj privrede istovremeno razvija i sprovodi i sopstvene usluge, u skladu sa svojom poslovnom politikom i identifikovanim tržišnim kretanjima. Usluge u ponudi Centra su fokusirane, ali ne i ograničene na sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Zahvaljujući rezultatima, specifičnoj ponudi usluga i ulozi u razvojnim programima, može se reći da Centar ima pozitivnu reputaciju među korisnicima, osnivačima i regionalnim partnerima i ključnim institucijama koje se bave razvojem AP Vojvodine i Republike Srbije.

Zahvaljujući saradnji sa evropskim programima i uspešnoj implementaciji projekata, Centru je odato i priznanje za dostignuće (eng.”Seal of Achievement”) od strane Evropske Agencije za Rekonstrukciju (EAR).

Centar je posvećen daljem unapređenju kvaliteta života u Banatu, i u toj svojoj misiji, ulaže veliki napor u korišćenju organizacione i finansijske podrške evropskih fondova.

RCR Banat ima za cilj promociju ekonomskih promena afirmišući ulogu sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionalnom ekonomskom razvoju. Neke od aktivnosti kojima se želi dostići ovaj cilj su: