Razvojem sopstvene aplikacije „KSApp“ Grad Zrenjanin i RCR “Banat” unapredili komunikaciju s korisnicima u uslovima vanrednog stanja

Već prvog dana po proglašenju vanrednog stanja u Republici Srbiji, Grad Zrenjanin i Gradski štab za vanredne situacije reagovali su uspostavljanjem kriznih štabova na nivou mesnih zajednica, otvaranjem pozivnog, kol-centra u Gradskoj upravi i angažovanjem volontera na terenu, radi pomoći našim najstarijim sugrađanima kojima nije dozvoljeno kretanje.

Naš kol-centar funkcioniše od samog početka tako što se operateri javljaju na šest brojeva telefona i evidentiraju prijave građana kojima je potrebna neka vrsta pomoći, ili da im pruže odgovarajuću informaciju. Zabeleženo je tokom ovog perioda više hiljada poziva, a u svakom trenutku, u vreme kada nije na snazi zabrana kretanja, 40 naših operatera, po smenama, dostupno je građanima. Bilo je važno obezbediti što bolju koordinaciju sa kriznim štabovima i volonterima na terenu, kako bi pomoć građanima stigla što brže. To smo uspeli zahvaljujući i posebnoj aplikaciji, koju je za potrebe Grada Zrenjanina uspešno izradio naš Regionalni centar za razvoj”Banat” – rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Zahvaljujući web aplikaciji “KSApp” omogućena je uspešna komunikacija koja odlično funkcioniše od samog početka vanrednih mera. Aplikacijom se zavode sve prijave koje operateri kol-centra dobijaju i istog trenutka su dostupne korisnicima za obradu, svim mesnim zajednicama i Centru za socijalni rad. Kroz aplikaciju se može pratiti i tok realizacije prijava i više statističkih parametara koji će sigurno imati korisnu primenu i po okončanju vanrednog stanja i činiti značajnu bazu podataka.

Aplikacija omogućava i prijavu zahteva za izdavanje posebnih dozvola za kretanje, tako da svi kojima je ovakva dozvola potrebna, zahtev mogu popuniti i priložiti neophodna dokumenta on-line putem linka:
http://ksapp.banat.rs/prijava_za_dozvolu

Gradonačelnik Janjić ocenio je da je Zrenjanin među gradovima u Srbiji koji su najspremnije reagovali na novonastalu situaciju i prilagodili sve službe i resurse funkcionisanju u uslovima vanrednog stanja.

Ovim putem izražavam veliku zahvalnost, pre svega svim volonterima koji pomažu našim sugrađanima u gradu i svim naseljenim mestima, našim štabovima po mesnim zajednicama, kol-centru, kriznom štabu i zaposlenima u Gradskoj upravi, Centru za socijalni rad, Regionalnom centru “Banat”, komunalnim milicajcima, pripadnicima civilne zaštite, sportistima i sportskim klubovima, svima koji nesebično pružaju pomoć u ovom kriznom periodu – istakao je gradonačelnik.

Vest preuzeta sa: www.zrenjanin.rs

Podelite stranicu sa Vašim poznanicima

RAZVOJ PRIVREDE

Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj – Banat pruža brojne usluge koje za cilj imaju unapređenje privrede u Banatu. Ove usluge se kreću od sprovođenja nacionalnih i pokrajinskih razvojnih programa do implementacije projekata koji su finansirani od stranih donatora, najčešće Evropske Unije. Centar u svom odeljenju za razvoj privrede istovremeno razvija i sprovodi i sopstvene usluge, u skladu sa svojom poslovnom politikom i identifikovanim tržišnim kretanjima. Usluge u ponudi Centra su fokusirane, ali ne i ograničene na sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Zahvaljujući rezultatima, specifičnoj ponudi usluga i ulozi u razvojnim programima, može se reći da Centar ima pozitivnu reputaciju među korisnicima, osnivačima i regionalnim partnerima i ključnim institucijama koje se bave razvojem AP Vojvodine i Republike Srbije.

Zahvaljujući saradnji sa evropskim programima i uspešnoj implementaciji projekata, Centru je odato i priznanje za dostignuće (eng.”Seal of Achievement”) od strane Evropske Agencije za Rekonstrukciju (EAR).

Centar je posvećen daljem unapređenju kvaliteta života u Banatu, i u toj svojoj misiji, ulaže veliki napor u korišćenju organizacione i finansijske podrške evropskih fondova.

RCR Banat ima za cilj promociju ekonomskih promena afirmišući ulogu sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionalnom ekonomskom razvoju. Neke od aktivnosti kojima se želi dostići ovaj cilj su: