TOUR DE BANAT

Projekat „Tour de Banat“ okupio je tri prekogranična partnera oko zajedničke ideje da doprinesu održivom ekonomskom razvoju regiona kroz jačanje i promociju prekogranične turističke ponude i stvaranje uslova za razvoj cikloturizma.

Jedan od glavnih preduslova za razvoj ovog vida turizma jeste upravo adekvatna infrastrukturna i institucionalna podrška, stoga je u okviru projekta uspostavljen prvi Regionalni centar za razvoj cikloturizma u Srbiji „Tour de Banat“ sa sedištem u Srpskoj Crnji, kao i Turistički Stop za bicikliste u Žombolju – Rumunija. Takođe, projektom je  razvijen interaktivni turistički veb portal i mobilna aplikacija, putem kojih su biciklistima, posetiocima ovog regiona, pružene mogućnosti da na jednom mestu saznaju sve potrebne informacije o novim biciklističkim rutama (De Tours) uspostavljenim u okviru projekta, kao i turističkim lokacijama i atrakcijama u okviru njih.

Projektni konzorcijum su činile Opština Nova Crnja – vodeći partner, Opština Žombolj iz Rumunije i Regionalni centar za društveno- ekonomski razvoj – Banat. Realizacija projekta trajala je 15 meseci (jul 2017.- oktobar 2018.),  a ukupna vrednost projekta je 535.933,01 evra.

PERIOD IMPLEMENTACIJE

2017-2018

UKUPAN BUDŽET

535,933.01 EUR

DONATOR

Interreg-IPA logo vers. 2 - ENG (w)
Interreg IPA Program prekogranične saradnje Rumunija – Srbija

ADRESA

Dr Kornela Radulovića 18, 23000 Zrenjanin, Srbija

TELEFON

+381 (0) 23 510 567

RADNO VREME

Naše radno vreme je:
Od ponedeljka do petka, od 8 do 16 časova.

RAZVOJ PRIVREDE

Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj – Banat pruža brojne usluge koje za cilj imaju unapređenje privrede u Banatu. Ove usluge se kreću od sprovođenja nacionalnih i pokrajinskih razvojnih programa do implementacije projekata koji su finansirani od stranih donatora, najčešće Evropske Unije. Centar u svom odeljenju za razvoj privrede istovremeno razvija i sprovodi i sopstvene usluge, u skladu sa svojom poslovnom politikom i identifikovanim tržišnim kretanjima. Usluge u ponudi Centra su fokusirane, ali ne i ograničene na sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Zahvaljujući rezultatima, specifičnoj ponudi usluga i ulozi u razvojnim programima, može se reći da Centar ima pozitivnu reputaciju među korisnicima, osnivačima i regionalnim partnerima i ključnim institucijama koje se bave razvojem AP Vojvodine i Republike Srbije.

Zahvaljujući saradnji sa evropskim programima i uspešnoj implementaciji projekata, Centru je odato i priznanje za dostignuće (eng.”Seal of Achievement”) od strane Evropske Agencije za Rekonstrukciju (EAR).

Centar je posvećen daljem unapređenju kvaliteta života u Banatu, i u toj svojoj misiji, ulaže veliki napor u korišćenju organizacione i finansijske podrške evropskih fondova.

RCR Banat ima za cilj promociju ekonomskih promena afirmišući ulogu sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionalnom ekonomskom razvoju. Neke od aktivnosti kojima se želi dostići ovaj cilj su: