Važno obaveštenje za učesnike programa Start up i ostalih javnih poziva

VAŽNO OBAVEŠTENjE

Razvojna agencija Srbije (RAS) obaveštava sve aplikante da obuke i predavanja konsultantskih kuća, nisu preduslov za dobijanje bespovratnih sredstava koje RAS dodeljuje u okviru programa podrške mikro, malim, srednjim preduzećima i preduzetnicima.
Zvaničnim procedurama Vlade Republike Srbije, za sprovođenje START AP programa Razvojne agencije Srbije, predviđene su besplatne obuke, koje drže sertifikovani predavači iz akreditovanih regionalnih razvojnih agencija (ARRA), koje su osnovane u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju.
Upozoravamo sve korisnike programa da nisu u obavezi da plaćaju dodatne obuke drugih organizacija i udruženja.
Za sve konsutacije i informacije o obukama i uslugama RAS možete se obratiti Razvojnoj agenciji Srbije, telefon: 011/3398900, mail: office@ras.gov.rs, kao i jednoj od 16 regionalnih razvojnih agencija. Kontakte svih regionalnih razvojnih agencija možete pogledati OVDE.

Podelite stranicu sa Vašim poznanicima

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

RAZVOJ PRIVREDE

Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj – Banat pruža brojne usluge koje za cilj imaju unapređenje privrede u Banatu. Ove usluge se kreću od sprovođenja nacionalnih i pokrajinskih razvojnih programa do implementacije projekata koji su finansirani od stranih donatora, najčešće Evropske Unije. Centar u svom odeljenju za razvoj privrede istovremeno razvija i sprovodi i sopstvene usluge, u skladu sa svojom poslovnom politikom i identifikovanim tržišnim kretanjima. Usluge u ponudi Centra su fokusirane, ali ne i ograničene na sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Zahvaljujući rezultatima, specifičnoj ponudi usluga i ulozi u razvojnim programima, može se reći da Centar ima pozitivnu reputaciju među korisnicima, osnivačima i regionalnim partnerima i ključnim institucijama koje se bave razvojem AP Vojvodine i Republike Srbije.

Zahvaljujući saradnji sa evropskim programima i uspešnoj implementaciji projekata, Centru je odato i priznanje za dostignuće (eng.”Seal of Achievement”) od strane Evropske Agencije za Rekonstrukciju (EAR).

Centar je posvećen daljem unapređenju kvaliteta života u Banatu, i u toj svojoj misiji, ulaže veliki napor u korišćenju organizacione i finansijske podrške evropskih fondova.

RCR Banat ima za cilj promociju ekonomskih promena afirmišući ulogu sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionalnom ekonomskom razvoju. Neke od aktivnosti kojima se želi dostići ovaj cilj su: