Važno obaveštenje za učesnike programa Start up i ostalih javnih poziva

VAŽNO OBAVEŠTENјE

Razvojna agencija Srbije (RAS) obaveštava sve aplikante da obuke i predavanja konsultantskih kuća, nisu preduslov za dobijanje bespovratnih sredstava koje RAS dodelјuje u okviru programa podrške mikro, malim, srednjim preduzećima i preduzetnicima.
Zvaničnim procedurama Vlade Republike Srbije, za sprovođenje START AP programa Razvojne agencije Srbije, predviđene su besplatne obuke, koje drže sertifikovani predavači iz akreditovanih regionalnih razvojnih agencija (ARRA), koje su osnovane u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju.
Upozoravamo sve korisnike programa da nisu u obavezi da plaćaju dodatne obuke drugih organizacija i udruženja.
Za sve konsutacije i informacije o obukama i uslugama RAS možete se obratiti Razvojnoj agenciji Srbije, telefon: 011/3398900, mail: office@ras.gov.rs, kao i jednoj od 16 regionalnih razvojnih agencija. Kontakte svih regionalnih razvojnih agencija možete pogledati OVDE.

Podelite stranicu sa Vašim poznanicima

RAZVOJ PRIVREDE

Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj – Banat pruža brojne usluge koje za cilj imaju unapređenje privrede u Banatu. Ove usluge se kreću od sprovođenja nacionalnih i pokrajinskih razvojnih programa do implementacije projekata koji su finansirani od stranih donatora, najčešće Evropske Unije. Centar u svom odeljenju za razvoj privrede istovremeno razvija i sprovodi i sopstvene usluge, u skladu sa svojom poslovnom politikom i identifikovanim tržišnim kretanjima. Usluge u ponudi Centra su fokusirane, ali ne i ograničene na sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Zahvaljujući rezultatima, specifičnoj ponudi usluga i ulozi u razvojnim programima, može se reći da Centar ima pozitivnu reputaciju među korisnicima, osnivačima i regionalnim partnerima i ključnim institucijama koje se bave razvojem AP Vojvodine i Republike Srbije.

Zahvaljujući saradnji sa evropskim programima i uspešnoj implementaciji projekata, Centru je odato i priznanje za dostignuće (eng.”Seal of Achievement”) od strane Evropske Agencije za Rekonstrukciju (EAR).

Centar je posvećen daljem unapređenju kvaliteta života u Banatu, i u toj svojoj misiji, ulaže veliki napor u korišćenju organizacione i finansijske podrške evropskih fondova.

RCR Banat ima za cilj promociju ekonomskih promena afirmišući ulogu sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionalnom ekonomskom razvoju. Neke od aktivnosti kojima se želi dostići ovaj cilj su: