DANUP-2-GAS NEWSLETTER N.9

NA ČEMU TRENUTNO RADIMO…

Dobrodošli u 9. zvanični bilten projekta „DanuP-2-Gas”!
Početak 2022. godine označio je ulazak u poslednju godinu implementacije projekta DanuP-2-Gas. O rezultatima koje je projektni konzorcijum postigao do sada možete se informisati u prošlomesečnom izdanju biltena: Bilten broj 8

POZIV ZA PRIKUPLJANJE POVRATNIH INFORMACIJA!

Molimo vas da odvojite vreme i iskoristite svoju stručnost da nam pomognete da oblikujemo strukturu radionica za buduće projekte i finansiranje. Sve informacije možete pronaći ovde.
Bili bismo zahvalni ako biste mogli da nam date povratne informacije do 15. aprila 2022. godine.

TERITORIJALNE PERSPEKTIVE I RAZVOJNI POTENCIJALI: AUSTRIJA

Vratili smo ranije uveden odeljak o teritorijalnim perspektivama i razvojnim potencijalima! Od sada ćete biti u mogućnosti da dobijate nove informacije o perspektivama i potencijalima Dunavskog regiona u vezi sa ciljevima projekta.

Posetite internet stranicu DanuP-2-Gas projekta da pročitate više o austrijskim teritorijalnim perspektivama i razvojnim potencijalima.

DANUP-2-GAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

DanuP-2-Gas projekat na društvenim mrežama:

Lajkujte nas na Facebook

Zapratite nas na Tviteru

Redovno ćemo objavljivati novosti o tekućim projektnim aktivnostima, napretku i postignutim rezultatima, uz praćenje važnih dostignuća na temu #obnovljiva energija, #skladištenje energije, #biomasa, #biogas i #upravljanje otpadom, #gorivne ćelije i #vodonik, #spajanje sektora (#renewable energy, #energy storage, #biomass, #biogas and #waste management, #fuel cells and #hydrogen, #sector coupling), kao i druge relevantne teme u Evropi i svetu.

Podelite stranicu sa Vašim poznanicima

RAZVOJ PRIVREDE

Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj – Banat pruža brojne usluge koje za cilj imaju unapređenje privrede u Banatu. Ove usluge se kreću od sprovođenja nacionalnih i pokrajinskih razvojnih programa do implementacije projekata koji su finansirani od stranih donatora, najčešće Evropske Unije. Centar u svom odeljenju za razvoj privrede istovremeno razvija i sprovodi i sopstvene usluge, u skladu sa svojom poslovnom politikom i identifikovanim tržišnim kretanjima. Usluge u ponudi Centra su fokusirane, ali ne i ograničene na sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Zahvaljujući rezultatima, specifičnoj ponudi usluga i ulozi u razvojnim programima, može se reći da Centar ima pozitivnu reputaciju među korisnicima, osnivačima i regionalnim partnerima i ključnim institucijama koje se bave razvojem AP Vojvodine i Republike Srbije.

Zahvaljujući saradnji sa evropskim programima i uspešnoj implementaciji projekata, Centru je odato i priznanje za dostignuće (eng.”Seal of Achievement”) od strane Evropske Agencije za Rekonstrukciju (EAR).

Centar je posvećen daljem unapređenju kvaliteta života u Banatu, i u toj svojoj misiji, ulaže veliki napor u korišćenju organizacione i finansijske podrške evropskih fondova.

RCR Banat ima za cilj promociju ekonomskih promena afirmišući ulogu sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionalnom ekonomskom razvoju. Neke od aktivnosti kojima se želi dostići ovaj cilj su: