Poziv za učešće na Forumu o regionalnom razvoju AP Vojvodina

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas pozovemo da učestvujete na drugom Forumu o regionalnom razvoju AP Vojvodine 2024, koji će se održati u periodu od 26. do 28. marta 2024. godine u Kongresnom centru hotela Fruške Terme u Vrdniku.

Događaj organizuje konzorcijum pet akreditovanih regionalnih razvojnih agencija sa teritorije AP Vojvodine (RRA Banat, Bačka, Srem, Južni Banat i Panonreg), uz podršku Pokrajinske vlade AP Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, sa ciljem jačanja institucionalne saradnje i pružanja podrške dugoročnom i ravnomernom regionalnom razvoju u Republici Srbiji.

Prošlogodišnji Forum okupio je gotovo 150 predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora, koji su kroz zanimljive prezentacije i panel diskusije imali priliku da prepoznaju nove mogućnosti i modele održivog regionalnog razvoja.

Forum 2024 koncipiran je na osnovu zaključaka i preporuka prethodnog i fokusiran je na tri ključne regionalne razvojne teme koje će biti obrađene u okviru tri tematska radna dana:

  1. Institucionalna i finansijska podrška regionalnom razvoju
  2. Ekonomski razvoj
  3. Zaštita životne sredine

Agendu, kao i više informacija o događaju možete pronaći na zvaničnoj web prezentaciji https://forumrr.onestopevent.app

Registracija učešća je obavezna i molimo Vas da je izvršite putem gore navedenog linka najkasnije do 15. marta 2024. godine.

Za sve dodatne informacije, stojimo vam na raspolaganju. 

Dobro došli na Forum o regionalnom razvoju AP Vojvodina!

Podelite stranicu sa Vašim poznanicima

RAZVOJ PRIVREDE

Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj – Banat pruža brojne usluge koje za cilj imaju unapređenje privrede u Banatu. Ove usluge se kreću od sprovođenja nacionalnih i pokrajinskih razvojnih programa do implementacije projekata koji su finansirani od stranih donatora, najčešće Evropske Unije. Centar u svom odeljenju za razvoj privrede istovremeno razvija i sprovodi i sopstvene usluge, u skladu sa svojom poslovnom politikom i identifikovanim tržišnim kretanjima. Usluge u ponudi Centra su fokusirane, ali ne i ograničene na sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Zahvaljujući rezultatima, specifičnoj ponudi usluga i ulozi u razvojnim programima, može se reći da Centar ima pozitivnu reputaciju među korisnicima, osnivačima i regionalnim partnerima i ključnim institucijama koje se bave razvojem AP Vojvodine i Republike Srbije.

Zahvaljujući saradnji sa evropskim programima i uspešnoj implementaciji projekata, Centru je odato i priznanje za dostignuće (eng.”Seal of Achievement”) od strane Evropske Agencije za Rekonstrukciju (EAR).

Centar je posvećen daljem unapređenju kvaliteta života u Banatu, i u toj svojoj misiji, ulaže veliki napor u korišćenju organizacione i finansijske podrške evropskih fondova.

RCR Banat ima za cilj promociju ekonomskih promena afirmišući ulogu sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionalnom ekonomskom razvoju. Neke od aktivnosti kojima se želi dostići ovaj cilj su: