ADRION godišnji događaj i Forum EUSAIR

Kao partner na projektu SMILE, RCR Banat je učestvovao na drugom godišnjem događaju programa ADRION organizovanim zajedno sa četvrtim Forumom Strategije EU za Jadransko-jonski region (EUSAIR), koji je održan u Budvi – Crna Gora, u periodu od od 6. do 8. maja. Događaji su organizovani pod sloganima  „Изградња мостова сарадње у јадранско-јонском региону“ i „Интеграција за људе, развој за регион“, a pored zanimljiv panel diskusija na temu održivog turizma „plavog razvoja“, učesnici su imali priliku da razgovaraju o mehanizmima finansiranja za sve četiri tematske oblasti EUSAIR-a i da podele konkretne ideje o budućim perspektivama Strategije.

Podelite stranicu sa Vašim poznanicima

RAZVOJ PRIVREDE

Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj – Banat pruža brojne usluge koje za cilj imaju unapređenje privrede u Banatu. Ove usluge se kreću od sprovođenja nacionalnih i pokrajinskih razvojnih programa do implementacije projekata koji su finansirani od stranih donatora, najčešće Evropske Unije. Centar u svom odeljenju za razvoj privrede istovremeno razvija i sprovodi i sopstvene usluge, u skladu sa svojom poslovnom politikom i identifikovanim tržišnim kretanjima. Usluge u ponudi Centra su fokusirane, ali ne i ograničene na sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Zahvaljujući rezultatima, specifičnoj ponudi usluga i ulozi u razvojnim programima, može se reći da Centar ima pozitivnu reputaciju među korisnicima, osnivačima i regionalnim partnerima i ključnim institucijama koje se bave razvojem AP Vojvodine i Republike Srbije.

Zahvaljujući saradnji sa evropskim programima i uspešnoj implementaciji projekata, Centru je odato i priznanje za dostignuće (eng.”Seal of Achievement”) od strane Evropske Agencije za Rekonstrukciju (EAR).

Centar je posvećen daljem unapređenju kvaliteta života u Banatu, i u toj svojoj misiji, ulaže veliki napor u korišćenju organizacione i finansijske podrške evropskih fondova.

RCR Banat ima za cilj promociju ekonomskih promena afirmišući ulogu sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionalnom ekonomskom razvoju. Neke od aktivnosti kojima se želi dostići ovaj cilj su: