U procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji, osnovni alati za apsorpciju sredstava, a time i rešavanje problema, kako na lokalnom, tako i na regionalnom nivou, biće -adekvatno planiranje i upravljanje projektima, tj. razumevanje koncepta planiranja, pisanja projekata i upravljanja projektnim ciklusom.

Projektom je planirano da se predstavnici pet jedinica lokalnih samouprava i njihovih javnih institucija obuče za pripremu, realizaciju i praćenje projekata na lokalnom nivou, kroz dva modula obuka za svaku lokalnu samoupravu. Projekat će se realizovati u lokalnim samoupravama Žitište, Novi Bečej, Sečanj, Nova Crnja i Kikinda.

 

Cilj projekta:

Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica i predstavnika lokalnih javnih institucija za održivi razvoj i veću apsorpciju sredstava za lokalne razvojne projekte, u skladu sa programom razvoja APV 2014-2020. i lokalnim strateškim dokumentima.

PERIOD IMPLEMENTACIJE:

Avgust 2017-Decembar 2017.

 

Vrednost projekta:

625.000,00 RSD.

 

IZVOR FINANSIRANJA:

Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Podelite stranicu sa Vašim poznanicima

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Želite da dobijate novosti?

Unesite Vaše podatke kako biste se prijavili na mailing listu

ADRESA

Čarnojevićeva 1, 23000 Zrenjanin, Srbija

TELEFON

+381 (0) 23 510 567

RADNO VREME

Naše radno vreme je:
Od ponedeljka do petka, od 8 do 16 časova.

Zatvori

RAZVOJ PRIVREDE

Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj – Banat pruža brojne usluge koje za cilj imaju unapređenje privrede u Banatu. Ove usluge se kreću od sprovođenja nacionalnih i pokrajinskih razvojnih programa do implementacije projekata koji su finansirani od stranih donatora, najčešće Evropske Unije. Centar u svom odeljenju za razvoj privrede istovremeno razvija i sprovodi i sopstvene usluge, u skladu sa svojom poslovnom politikom i identifikovanim tržišnim kretanjima. Usluge u ponudi Centra su fokusirane, ali ne i ograničene na sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Zahvaljujući rezultatima, specifičnoj ponudi usluga i ulozi u razvojnim programima, može se reći da Centar ima pozitivnu reputaciju među korisnicima, osnivačima i regionalnim partnerima i ključnim institucijama koje se bave razvojem AP Vojvodine i Republike Srbije.

Zahvaljujući saradnji sa evropskim programima i uspešnoj implementaciji projekata, Centru je odato i priznanje za dostignuće (eng.”Seal of Achievement”) od strane Evropske Agencije za Rekonstrukciju (EAR).

Centar je posvećen daljem unapređenju kvaliteta života u Banatu, i u toj svojoj misiji, ulaže veliki napor u korišćenju organizacione i finansijske podrške evropskih fondova.

RCR Banat ima za cilj promociju ekonomskih promena afirmišući ulogu sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionalnom ekonomskom razvoju. Neke od aktivnosti kojima se želi dostići ovaj cilj su: