U periodu od 24. do 26. novembra 2017. održan je 6. međunarodni Sajam sporta „Srbija, zemlja sporta“ u Beogradu, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta. Sajam sporta okupio je veliki broj učesnika (više od 150 teritorijalnih sportskih federacija, 87 nacionalnih sportskih federacija, predstavnike najznačajnijih sportskih institucija u našoj zemlji, od Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, Paraolimpijskog i Olimpijskog komiteta Srbije, kao i najznačajnije nacionalne sportske i edukativne institucije). U toku tri dana Sajam sporta posetilo je preko 60.000 posetilaca.

Trećeg dana Sajma projekat „Tour de Banat“ je uspešno prezentovan na štandu Biciklističkog Saveza Srbije i posetioci su imali priliku da se upoznaju sa projektom, aktivnostima vezanim za projekat, kao i mogućnostima za razvoj cikloturizma u regionu. Naš štand posetio je i ministar omladine i sporta Vlade Republike Srbije, gospodin Vanja Udovčić, koji je tom prilikom podelio biciklove deci, pobednicima takmičenja u vožnji biciklova.

Učešće na Sajmu je prvi rezultat saradnje između projekta „Tour de Banat“ i Biciklističkog Saveza Srbije, čiji predsednik gospodin Branko Banović je i jedan od članova projektnog tima Ciklo Grupe, formirane u okviru projekta.

Podelite stranicu sa Vašim poznanicima

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Želite da dobijate novosti?

Unesite Vaše podatke kako biste se prijavili na mailing listu

ADRESA

Čarnojevićeva 1, 23000 Zrenjanin, Srbija

TELEFON

+381 (0) 23 510 567

RADNO VREME

Naše radno vreme je:
Od ponedeljka do petka, od 8 do 16 časova.

Zatvori

RAZVOJ PRIVREDE

Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj – Banat pruža brojne usluge koje za cilj imaju unapređenje privrede u Banatu. Ove usluge se kreću od sprovođenja nacionalnih i pokrajinskih razvojnih programa do implementacije projekata koji su finansirani od stranih donatora, najčešće Evropske Unije. Centar u svom odeljenju za razvoj privrede istovremeno razvija i sprovodi i sopstvene usluge, u skladu sa svojom poslovnom politikom i identifikovanim tržišnim kretanjima. Usluge u ponudi Centra su fokusirane, ali ne i ograničene na sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Zahvaljujući rezultatima, specifičnoj ponudi usluga i ulozi u razvojnim programima, može se reći da Centar ima pozitivnu reputaciju među korisnicima, osnivačima i regionalnim partnerima i ključnim institucijama koje se bave razvojem AP Vojvodine i Republike Srbije.

Zahvaljujući saradnji sa evropskim programima i uspešnoj implementaciji projekata, Centru je odato i priznanje za dostignuće (eng.”Seal of Achievement”) od strane Evropske Agencije za Rekonstrukciju (EAR).

Centar je posvećen daljem unapređenju kvaliteta života u Banatu, i u toj svojoj misiji, ulaže veliki napor u korišćenju organizacione i finansijske podrške evropskih fondova.

RCR Banat ima za cilj promociju ekonomskih promena afirmišući ulogu sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionalnom ekonomskom razvoju. Neke od aktivnosti kojima se želi dostići ovaj cilj su: