Regionalni centar za društveno - ekonomski razvoj - Banat je 6. juna 2017. godine održao prvi nacionalni sastanak predstavnika zainteresovanih strana projekta „Eko-inovativno povezivanje Dunavskog regiona - EcoInn Danube“ (Interreg Dunav transnacionalni program) u hotelu „Vojvodina“ u Zrenjaninu (Republika Srbija). Na sastanku je učestvovalo više od 30 predstavnika lokalnih vlasti, MSP, NVO, institucija za I & R, institucija za podršku poslovanju, inovatora i investitora.

Na samom početku sastanka projektni menadžer je prezentovao projekat „EcoInn Danube“, njegove najznačajnije aktivnosti i očekivane rezultate, kao i mogućnosti i koristi uključivanja svih zainteresovanih strana. Nakon prezentacije, otvorena je diskusija o trenutnoj situaciji u Srbiji u oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Učesnici su razgovarali o problemima, preprekama, mogućnostima i potencijalnim rešenjima u datoj oblasti. Jedan od govornika na događaju je bio stručnjak iz Instituta za ekonomiku poljoprivrede, koji je predstavio glavne prepreke i probleme u oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije u Srbiji. Uspešnosti prvog nacionalnog sastanka doprinelo je učešće predstavnika Fonda za inovacionu delatnost Republike Srbije, koji su predstavili svoje aktuelne finansijske instrumente za inovatore i inovativna mala i srednja preduzeća. Na samom kraju, predstavljena je prva uspešna priča u Srbiji u oblasti energetski efikasnog življenja i rada – Solarna dolina u Novom Sadu.

Podelite stranicu sa Vašim poznanicima

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Želite da dobijate novosti?

Unesite Vaše podatke kako biste se prijavili na mailing listu

ADRESA

Čarnojevićeva 1, 23000 Zrenjanin, Srbija

TELEFON

+381 (0) 23 510 567

RADNO VREME

Naše radno vreme je:
Od ponedeljka do petka, od 8 do 16 časova.

Zatvori

RAZVOJ PRIVREDE

Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj – Banat pruža brojne usluge koje za cilj imaju unapređenje privrede u Banatu. Ove usluge se kreću od sprovođenja nacionalnih i pokrajinskih razvojnih programa do implementacije projekata koji su finansirani od stranih donatora, najčešće Evropske Unije. Centar u svom odeljenju za razvoj privrede istovremeno razvija i sprovodi i sopstvene usluge, u skladu sa svojom poslovnom politikom i identifikovanim tržišnim kretanjima. Usluge u ponudi Centra su fokusirane, ali ne i ograničene na sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Zahvaljujući rezultatima, specifičnoj ponudi usluga i ulozi u razvojnim programima, može se reći da Centar ima pozitivnu reputaciju među korisnicima, osnivačima i regionalnim partnerima i ključnim institucijama koje se bave razvojem AP Vojvodine i Republike Srbije.

Zahvaljujući saradnji sa evropskim programima i uspešnoj implementaciji projekata, Centru je odato i priznanje za dostignuće (eng.”Seal of Achievement”) od strane Evropske Agencije za Rekonstrukciju (EAR).

Centar je posvećen daljem unapređenju kvaliteta života u Banatu, i u toj svojoj misiji, ulaže veliki napor u korišćenju organizacione i finansijske podrške evropskih fondova.

RCR Banat ima za cilj promociju ekonomskih promena afirmišući ulogu sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionalnom ekonomskom razvoju. Neke od aktivnosti kojima se želi dostići ovaj cilj su: