Prvi sastanak zajedničkog upravljačkog komiteta (JSC)

Prvi sastanak zajedničkog upravljaćkog komiteta (Joint Steering Committee (JSC)) u okviru projekta „Pametna i održiva potrošnja energije“ (Smart And Sustainable Energy Consumption – SASEC) održan je u sredu 21-og avgusta 2019. godine u Zrenjaninu u prostorijama RCR Banata sa početkom u 13:00 časova, nakon sastanka projektnog tima.
Sastanak je vodio Duško Radišić.
Na sastanku se razgovaralo o sledećim temama, unapred dogovorenim i odobrenim od strane projektnih partnera:

  • Predstavljanje članova zajedničkog upravljačkog komiteta:
  • Predstavljanje projekta i aktivnosti u okviru projekta:
  • Prezentacija i usvajanje poslovnika o radu zajedničkog upravljačkog komiteta
  • Zaključak

Podelite stranicu sa Vašim poznanicima

RAZVOJ PRIVREDE

Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj – Banat pruža brojne usluge koje za cilj imaju unapređenje privrede u Banatu. Ove usluge se kreću od sprovođenja nacionalnih i pokrajinskih razvojnih programa do implementacije projekata koji su finansirani od stranih donatora, najčešće Evropske Unije. Centar u svom odeljenju za razvoj privrede istovremeno razvija i sprovodi i sopstvene usluge, u skladu sa svojom poslovnom politikom i identifikovanim tržišnim kretanjima. Usluge u ponudi Centra su fokusirane, ali ne i ograničene na sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Zahvaljujući rezultatima, specifičnoj ponudi usluga i ulozi u razvojnim programima, može se reći da Centar ima pozitivnu reputaciju među korisnicima, osnivačima i regionalnim partnerima i ključnim institucijama koje se bave razvojem AP Vojvodine i Republike Srbije.

Zahvaljujući saradnji sa evropskim programima i uspešnoj implementaciji projekata, Centru je odato i priznanje za dostignuće (eng.”Seal of Achievement”) od strane Evropske Agencije za Rekonstrukciju (EAR).

Centar je posvećen daljem unapređenju kvaliteta života u Banatu, i u toj svojoj misiji, ulaže veliki napor u korišćenju organizacione i finansijske podrške evropskih fondova.

RCR Banat ima za cilj promociju ekonomskih promena afirmišući ulogu sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionalnom ekonomskom razvoju. Neke od aktivnosti kojima se želi dostići ovaj cilj su: