DANUP-2-GAS NEWSLETTER N.10

Dobrodošli u 10. zvanični bilten projekta „DanuP-2-Gas”!
U poslednje vreme radimo na:
• Finalizaciji Transnacionalnog atlasa obnovljive energije;
• Optimizaciji alata za optimizaciju čvorišta za spajanje sektora;
• Izveštajima o pravnoj i političkoj situaciji za spajanje sektora;
• Strateškim mapama puta za zemlje učesnice.

Za više informacija posetite internet stranicu projekta, Dunavsku energetsku platformu i naloge na društvenim mrežama (Facebook, Twitter).

PRVI HRVATSKI NACIONALNI PANEL

Hrvatski partneri su 17. marta 2022. godine održali onlajn nacionalni panel u organizaciji Energetskog instituta Hrvoje Požar.
Panel je okupio veliki broj predstavnika zainteresovanih strana, prezentujući rezultate projekta na nacionalnom nivou.
Za više informacija kliknite ovde.

TERITORIJALNE PERSPEKTIVE I RAZVOJNI POTENCIJALI: MAĐARSKA

U odeljku o teritorijalnim perspektivama i razvojnim potencijalima možete pronaći nove informacije o perspektivama i potencijalima u Dunavskom regionu u vezi sa ciljevima projekta.
Posetite internet stranicu projekta DanuP-2-Gas da biste pročitali o mađarskim teritorijalnim perspektivama i razvojnim potencijalima.

REZERVIŠITE VREME!

REZERVIŠITE VREME ZA SLEDEĆI DOGAĐAJ U OKVIRU DANUP-2-GAS PROJEKTA U SOFIJI!

• GOVORNICI IZ BUGARSKE I NEMAČKE
• DanuP-2-Gas PERSPEKTIVE ZA ZAINTERESOVANE STRANE
• TEME: INOVATIVNI POSLOVNI MODELI ZASNOVANI NA P2G TEHNOLOGIJAMA, POTENCIJAL BIOMASE, PROIZVODNJA I KORIŠĆENJU BIOGASA…

Da saznate više, rezervišite vreme za

DanuP-2-Gas DOGAĐAJ

  1. jul 2022. godine, 10:00 h
    HIBRIDNI DOGAĐAJ (Sofija, Bugarska/onlajn)

Više detalja uskoro.

DanuP-2-Gas NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

DanuP-2-Gas projekat na društvenim mrežama:

Lajkujte nas na Fejsbuku
Zapratite nas na Tviteru

Pratite nas i budite toku u svakom trenutku!!

Podelite stranicu sa Vašim poznanicima

RAZVOJ PRIVREDE

Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj – Banat pruža brojne usluge koje za cilj imaju unapređenje privrede u Banatu. Ove usluge se kreću od sprovođenja nacionalnih i pokrajinskih razvojnih programa do implementacije projekata koji su finansirani od stranih donatora, najčešće Evropske Unije. Centar u svom odeljenju za razvoj privrede istovremeno razvija i sprovodi i sopstvene usluge, u skladu sa svojom poslovnom politikom i identifikovanim tržišnim kretanjima. Usluge u ponudi Centra su fokusirane, ali ne i ograničene na sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Zahvaljujući rezultatima, specifičnoj ponudi usluga i ulozi u razvojnim programima, može se reći da Centar ima pozitivnu reputaciju među korisnicima, osnivačima i regionalnim partnerima i ključnim institucijama koje se bave razvojem AP Vojvodine i Republike Srbije.

Zahvaljujući saradnji sa evropskim programima i uspešnoj implementaciji projekata, Centru je odato i priznanje za dostignuće (eng.”Seal of Achievement”) od strane Evropske Agencije za Rekonstrukciju (EAR).

Centar je posvećen daljem unapređenju kvaliteta života u Banatu, i u toj svojoj misiji, ulaže veliki napor u korišćenju organizacione i finansijske podrške evropskih fondova.

RCR Banat ima za cilj promociju ekonomskih promena afirmišući ulogu sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionalnom ekonomskom razvoju. Neke od aktivnosti kojima se želi dostići ovaj cilj su: