Održan Javni događaj – 2. sastanak CIRCLab Zrenjanin

U sredu, 02. Juna, organizovan je javni događaj – drugi sastanak CIRCLab zajednice u okviru projekta „CIRCLE”. Sastanak je okupio projektne partnere iz Srbije, članove Zrenajnin CIRCLab-a (Gradska uprava Zrenjanin, Javno komunalno preduzeće “Čistoća i zelenilo”, visokoškolske ustanove itd.) i privatne operatere električnog i elektronskog otpada, koji su razgovarali o opštim principima cirkularne ekonomije, kao i o zrenjaninskom CIRCLab modelu. S obzirom na to da je zajednica CIRCLab u završnoj fazi definisanja pilot akcije koja će se sprovoditi u gradu Zrenjaninu, učesnici su razmotrili resurse / vrednosti pilot akcije i dali preliminarne predloge za opremu.

Podelite stranicu sa Vašim poznanicima

RAZVOJ PRIVREDE

Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj – Banat pruža brojne usluge koje za cilj imaju unapređenje privrede u Banatu. Ove usluge se kreću od sprovođenja nacionalnih i pokrajinskih razvojnih programa do implementacije projekata koji su finansirani od stranih donatora, najčešće Evropske Unije. Centar u svom odeljenju za razvoj privrede istovremeno razvija i sprovodi i sopstvene usluge, u skladu sa svojom poslovnom politikom i identifikovanim tržišnim kretanjima. Usluge u ponudi Centra su fokusirane, ali ne i ograničene na sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Zahvaljujući rezultatima, specifičnoj ponudi usluga i ulozi u razvojnim programima, može se reći da Centar ima pozitivnu reputaciju među korisnicima, osnivačima i regionalnim partnerima i ključnim institucijama koje se bave razvojem AP Vojvodine i Republike Srbije.

Zahvaljujući saradnji sa evropskim programima i uspešnoj implementaciji projekata, Centru je odato i priznanje za dostignuće (eng.”Seal of Achievement”) od strane Evropske Agencije za Rekonstrukciju (EAR).

Centar je posvećen daljem unapređenju kvaliteta života u Banatu, i u toj svojoj misiji, ulaže veliki napor u korišćenju organizacione i finansijske podrške evropskih fondova.

RCR Banat ima za cilj promociju ekonomskih promena afirmišući ulogu sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionalnom ekonomskom razvoju. Neke od aktivnosti kojima se želi dostići ovaj cilj su: